Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонт затваря частично бул. "Витоша"

От събота отсечката на бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "България" ще бъде частично затворена за движение заради ремонт. Реконструкцията на булеварда е на стойност от 8 млн. лева и е част от инвестиционната програма на Столичната община. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

Ремонтът включва подмяна на релсите и ремонт на моста над бул. "България", както и подмяна на пътната настилка по булеварда, ново осветление и тротоари. Първият етап от реконструкцията трябва да приключи до началото на септември.

Автомобилите в този участък ще се движат двупосочно в едната половина, а трамвай номер 7 ще бъде спрян в участъка, а на негово място ще минава автобус.

В зависимост дали метеорологичните условия позволяват или не ще се прецени дали да се продължи ремонтът на бул. "Витоша" до входа на Южния парк или да остане за догодина, уточни заместник-кметът.

До средата на август ще бъде пуснато движението по бул. "Александър Малинов" в "Младост" между бул. "Цариградско шосе" и бул. "Андрей Сахаров".

Facebook logo
Бъдете с нас и във