Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонт на участък от АМ "Марица" променя движението

До 27 декември тази година движението от 99-ти до 101-ви км на АМ „Марица” ще се осъществява двупосочно в платното в посока ГКПП „Капитан Андреево” поради ремонт на 2.3 км участък от платното за Пловдив, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". В отсечката е въведена временна организация на движението, с която скоростта поетапно се намалява от 140 км/ч до 50 км/ч.

Участъкът, който ще бъде ремонтиран, е построен през 80-те години на миналия век и за последно е обновяван през 1999 година. Оттогава досега на него са извършвани частични ремонти на неравности по пътната настилка.  

Ремонтът на платното за Пловдив предвижда премахване на старата пътна настилка, укрепване на конструкцията с армонасипи в три участъка, полагане на геомрежи, полагане на нов асфалт. Отсечката ще е с подобрено отводняване, нови пътни знаци, мантинели и шумяща маркировка.

На границата с Република Турция трафикът е нормален за леки автомобили. Българските граждани могат да пътуват до Турция без ограничения.

На ГКПП "Русе" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.
В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На ГКПП Калотина трафикът е нормален. Българските граждани, които влизат на територията на Сърбия, трябва да представят задължително отрицателен PCR-тест за наличие на вируса SARS-CoV-2, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория. Ако преминават транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален. Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във