Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Регионалното министерство изплаща 9 млн. лв. на пътните строители

Служебният регионален министър Виолета Комитова

На пътностроителната фирма "Автомагистрали – Черно море" ще бъдат изплатени 9 млн. лв. до края на седмицата. Това обяви зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков след преговори с браншовия синдикат на пътните строители. Фирмата има да получава 36 млн. лв. за ремонта на автомагистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора. Работници и служители излязоха на протест пред сградата на ресорното министерство и се опитаха да влязат вътре, но бяха спрени от полицията. 

От министерството търсят начини средствата да бъдат изплатени, но се натъквали на документи, ограничаващи плащанията, макар и парите да са осигурени. "Има различни начини да се измъкнем от тази ситуация, предложили сме на вашите представители много инструменти и освен тези 9 милиона до края на седмицата по сметката ви, ние ще намерим и други пари, които също ще се разплащат в кратки срокове. Не ги очаквайте все пак утре", каза зам.-министър Граматиков.

При протестиращите слезе и служебният регионален министър  Виолета Комитова. "Не съм спирала да мисля за нито една от фирмите, които са работили по пътищата на България. Натъкнахме се на много проблеми, може би и заложени капани от предишните управляващи, но няма да се оправдавам с това", обърна се тя към работниците и се ръкува с част от тях. След направеното съобщение хората се разотидоха и протестът приключи.

В демонстрацията участваха и представители на строителната фирма „ИСА 2000“. И те имат да получават пари за ремонт на АМ „Тракия“, но в района на Чирпан. С тях също ще има споразумение, уточни Комитова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във