Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Регионалният министър Виолета Комитова ще е с трима заместници

Виолета Комитова (вляво) прие поста министър на регионалното развитие и благоустройството от Петя Аврамова.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова ще има трима заместници - Валентина Върбева, Тодор Стоянов и Тодор Анастасов. От поста си е освободен Валентин Йовев, който до момента бе заместник-министър.

Валентина Върбева вече е заемала длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство през 2017 година. В рамките на професионалната си кариера е работила също в Министерството на финансите, Агенция "Пътна инфраструктура" и "Български държавни железници". Върбева Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ от Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Тодор Стоянов е дългогодишен служител в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като от 2011 г. досега е бил директор на дирекция „Държавна собственост“. Висшето си образование той е завършил в Академията на МВР.

Тодор Анастасов е работил в Централната лаборатория по пътища и мостове. Той притежава също дългогодишен управленски опит, ръководейки дружество за транспортни изследвания от 2008 г. досега. Атанасов е магистър-инженер по специалност „Транспортно строителство“ от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във