Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Регионалният министър чака САС да се произнесе за "Златен век"

Очаквам Софийският административен съд да се произнесе дали сградата "Златен век" на фирма "Артекс" има валидно разрешение за строеж. Това обяви регионалният министър Петя Аврамова пред журналисти в парламента.

"Издаденият констативен акт за спиране на строежа е заради нарушения, които касаят подземните етажи, и неизпълнение на дейности, които са залегнали в проекта, но не са извършени, относно подвижни платформи за автомобили, които трябва да обслужват подземния паркинг. Има и съседен терен, в който се работи, но няма строителни книжа. Затова има седемдневен срок, в който възложителите могат да възразят, и след това се издава заповедта за спиране на строежа", обясни Аврамова.

Регионалният министър коментира, че към момента има проверка на специализираната прокуратура, предадени са всички документи, така че те ще бъдат прегледани - от издаването на разрешението за строеж до настоящия момент на строителството. В същото време инициативният комитет е подал жалба в Софийския административен съд, така че там предстои съдебно дело и се надява, че компетентните институции, които проверяват, както и антикорупционната комисия,  ще излязат с решение по казуса "Златен век".
По разпореждане на Борисов: Спира строежът на „Златен век“

Попитана защо по-рано ДНСК не е спряла строежа, регионалният министър обясни, че всички проверки, които са извършвани до настоящия момент от строителния контрол, са правени от регионалната дирекция. Това е първата проверка, която се прави от централната дирекция, лично арх. Несторов е участвал в нея, както на място на строежа, така и при преглед на всички строителни книжа, отбеляза Аврамова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във