Банкеръ Daily

Веселин Марешки

Реализацията на проекта за държавните бензиностанции ще отнеме по-малко от 2 години

Министерството на финансите предлага създаването на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката, която да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти.

Това предложение се лансира в продължение на няколко години и от лидера на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

Според него реализацията на проекта за държавни бензиностанции ще отнеме не повече от 2 години.

"С моя нищожен ресурс аз успях да изградя около 20 обекта за 1 година. Считам, че за този период държавата, с всички ресурси, които има, може да изгради бензиностанции във всички райони", прогнозира Марешки пред Нова телевизия.

По думите му, решението е взето много бързо и не е много наясно как то ще се реализира. Но това може да бъде компания под шапката на Министерството на икономика, която няма нужда от законопроект. Нито ресурсът, нито времето е толкова проблематично, смята депутатът.

"Времето не е много, необходимият ресурс е около 100 милиона евро", уточни той.

Лидерът на "Воля" поясни, че инфраструктурата трябва да е такава, че всеки гражданин да има достъп до тази бензиностанция в периметър не повече от 20-30 км.

"Не внасям горива и нямам отношение към държавния резерв. Чувам, че не се плащат акцизи. Една такава компания би помогнала за изсветляването на бизнеса. Това, което правя аз и други колеги, показва, че има възможност цените да са по-ниски. Нито една лоукост компания не е убила бизнеса на големите компании", увери Марешки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във