Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Разширяват зелената зона за паркиране в София

Транспортната комисия в Столичния общински съвет ще гласува в четвъртък предложенията за разширяване на зелената зона за паркира в районите "Оборище“, „Лозенец“, „Възраждане“ и „Красно село“.  Предложенията са внесени от кметовете на съответните общини.

Разширението в "Оборище" ще обхване улиците "Христо и Евлоги Георгиеви", "Ген. Данаил Николаев", "Ситняково", "Черковна" и "Султан тепе".

В "Красно село" платената зона ще разшири към  улиците между булевардите "Иван Гешов", "Пенчо Славейков", "Ген. Тотлебен" и улица "Георги Софийски".

В район "Възраждане" зелената зона ще е между "Сливница", "Константин Величков", бул. "Ген. М. Д. Скобелев" – ул. "Опълченска", ул. "Димитър Петков" и др. 

Обществените обсъждания и в четирите района са преминали, което бе необходимо условие, за да бъдат внесени проектите за още платени паркоместа в столицата. 

От октомври нови платени места за паркиране бяха създадени в районите „Средец“ и „Лозенец“. В „Средец“ бяха разкрити 1193 паркоместа между булевардите "Цариградско шосе", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску" и улиците "Мизия" и "Хан Омуртаг".

В „Лозенец“ въведоха 3500 места за платено паркиране. Новата платена зона обхвана участъка между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков", "Джеймс Баучер" и "Черни връх". Сега предстои разширение на зелена зона и в Горни Лозенец. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във