Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Разработва се разширен идеен проект на Югоизточен обход на Плевен

Необходимо е допълнително проучване на съществуващите условия в определени участъци, за да може да бъде оптимизирана и одобрена основа на работния проект на новия югоизточен обходен път на Плевен. Това стана ясно след работна среща на областния управител на област Плевен Марио Тодоров, заедно със заместник-областния управител Ваня Савова и кмета на община Плевен Георг Спартански, съобщиха от пресцентъра на областта. Обсъдени са били проектни варианти, чиято цел е изнасяне на транзитното движение север-юг от градската част на град Плевен в полоса, разположена югоизточно от градските зони и създаване на удобна и безопасна връзка на фериботния комплекс "Никопол-Турно-Магуреле" с автомагистрала "Хемус”.

В процеса на работа е отбелязано и това, че изместването на трасето на транзитния поток на моторните превозни средства, особено на тежкотоварните такива, на максимално разумно отдалечено място, е неоценима помощ за подобряване на качеството на въздуха и условията на живот на гражданите на Плевен още повече, че гГрадският транспорт в града е почти изцяло тролейбусен.

Плѐвен е административен център на едноименните община и област, както и един от важните културни, образователни, икономически и транспортни центрове в страната. С население от 95 086 човека това е седмият по големина в България.

На север от Плевен преминава международният първокласен автомобилен път Е-83 София-Русе-Букурещ. Автомагистрала "Хемус“ от София до Варна е проектирана да преминава на 15 км южно от града. Плевен е важна гара от международната жп линия София-Букурещ-Киев-Москва, както и основно вътрешно жп направление по линията София-Варна. Трите основни входно-изходни артерии на града - от и за София, Русе и Ловеч представляват магистрални отсечки, обаче се използват изключително много за превози с местно значение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във