Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Разписанието на БДЖ е видимо и в Google maps

Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата потребителите ще получават упътвания за пътуване с влак.

За максимално удобство на всички пътуващи навигацията в Google Maps с железопътен транспорт е осъществима успоредно с останалите видове транспорт - с автомобил, обществен транспорт, велосипед или пеш. Информация за пътуване с влак в картовата услуга е налична, след като в основното меню е посочен конкретен маршрут с железопътен транспорт. Предлаганите варианти за пътуване в навигацията на Google maps се определят на база наличните въведени данни от участващите в програмата превозвачи, като не отразяват всички възможни реални офлайн маршрути и зависят от зададената начална и крайна точка, обект или гара.

Възможността за избор за пътуване с влак в една от най-големите онлайн навигационни системи вече и на територията на България дава своя принос към опазването на природата, тъй като превоза с железопътен транспорт в качеството си на най-екологично чист транспорт, отделя най-малко вредни емисии в атмосферата, отбелязват от компанията. Още през февруари екипът на БДЖ започна кореспонденция за включването на националния железопътен превозвач като възможност за превоз, а през март сключи лицензирано споразумение с Google maps за предоставяне на данни за разписанието на влаковете.

Facebook logo
Бъдете с нас и във