Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Разместват пластовете и в РВД

Промени и в ръководството на Държавното предприятие "Ръководство на въздушното движение" (РВД) ще направи новият служебен министър на транспорта Николина Ангелкова, научи в."БАНКЕРЪ".


По коридорите на голямата синя сграда край летището се носи слухът, че генералният директор Цветан Дилов ще се прости с мястото си. Той бе назначен там за последно през септември миналата година, защото преди това бе директор на РВД и в периода 1997-2001 г. и негов генерален директор до 2006 година. По това време скандалите около авиодиспечерите се нижеха един след друг - източване на средства чрез отдаване и ремонти на почивни бази и хотели, завишените и проточили се договори за изграждане на единния център за управление на полетите и т.н. С тези въпроси по едно време се занимаваха дори прокуратурата и парламентарната Комисия за борба с корупцията в Народното събрание, но никой не стигна до по-сериозни заключения.


За наследници на Дилов се спрягат две имена. Първото от тях е на Иван Дяксов, който сега е заместник генерален директор по оперативната дейност на държавното предприятие. Другото е на Илия Манолев - също заместник генерален директор, но отговарящ за административната дейност. Той есъпруг на председателя на Софийския градски съд Владимира Янева и семеен приятел с бившия вицепремиер и вътрешен министър на ГЕРБ Цветан Цветанов.


Обърнахме се към Министерството на транспорта, за да получим официалната информация по въпроса. От пресцентъра на ведомството заявиха единствено, че са информирани за промени в борда на РВД, но до редакционното приключване на броя така и не успяха да уточнят какви точно ще са те.


Освен Дилов в управителния съвет на РВД влизат още Антон Джаджев - съпруг на Таня Генева, която бе директор на Правителствена информационна служба по времето на кабинета на Сергей Станишев и минаваше за един от най-доверените хора на експремиера. Другото политическо назначение в борда на авиодиспечерите пък е от ДПС. Това е бившия заместник-министър на транспорта по времето на тройната коалиция Юджел Атилла, който е един от основателите на партията в Хасково.

Facebook logo
Бъдете с нас и във