Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Разделят автогарите на три категории

Автогарите да бъдат разделени на три категории предлага министърът на транспорта Ивайло Московски. До това решение се стигна, след като няколко месеца експерти от администрацията и представили на бранша обсъждаха различни варианти за нова система, която да гарантира качествени услуги за гражданите и превозвачите, съобщиха от министерството. 

Новите изисквания няма да създадат допълнителни тежести за собствениците на автогари. Критериите за определяне на една автогара в трета категория са почти идентични с изискванията, на които трябва да отговарят автогарите в страната. Въвеждат се мерки за сигурност във всички категории автогари и се повишават изискванията за осигуряване на достъпност и удобства за хората с увреждания и намалена подвижност.

Всички автогари трябва да имат безжичен интернет, интернет страница и телефон за връзка. За първа и втора категория са въведени допълнителни критерии, свързани с удобствата и комфорта на пътниците в самата автогара, осигурената охрана, както и езиците, на които се предоставя информацията по телефона и в интернет страницата.

Автогарите първа и втора категория трябва да имат обучен персонал и в тях да се предоставя безплатна помощ на хора с увреждания. Въз основа на категоризацията ще се определят и цените на предоставените услуги. Към момента цените се формират свободно, независимо от големината на автогарата и предлаганите в нея услуги.

Facebook logo
Бъдете с нас и във