Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Раздадоха първите 28 ваучера за дигитален маркетинг и информационна сигурност

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ раздадоха първите 28 ваучера в пилотното издание на „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии“.

Ваучерите са в размер на 5000 лв. и 20 000 лв. Благодарение на безвъзмездната финансова помощ българските предприятия, които получиха своите ваучери, ще могат да подобрят или въведат дигитален маркетинг, да оптимизират процеси и/или да осигурят кибер и информационна сигурност.

Изпълнителният директор на агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия Бойко Таков заяви, че агенцията усилено работи по процедурата, която се очаква да подкрепи още над 400 предприятия, които ще могат да се възползват от услугите на близо 300 доставчици на информационни и комуникационни услуги.

Таков допълни, че се широкият интерес, на който се радва програмата, е доказателство за нейната ефективност, която цели да развие целият дигитален сектор в страната.

Общият бюджет на ваучерната схема е над 9 милиона лева (9 180 000 лв.), като ще съдейства за достъпа на малкия и средните бизнес в страната до цифрово ноу-хау и технологии, насърчавайки използването на нови, базирани на технологични решения бизнес модели, като същевременно с това им помогне в преодоляването на икономическите от пандемията COVID-19 и насърчи създаването на нови бизнес партньорства между секторите и производството.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във