Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Рашков за цените на тока: Някой ни е заложил бомба

Имаме съмнения, че някои фактори у нас стимулират процеса на нарастване на цените на тока. Това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Пред репортери той коментира проверката на ДАНС и МВР в КЕВР.

"Отчитаме, разбира се, тенденцията на световния пазар, ние не сме изолиран остров. Струва ми се задължително да установим няма ли фактори у нас, които да стимулират подобни процеси. За да правим такива проверки, каквито досега не са правени или поне аз не си спомням да са правени, значи имаме определени съмнения и ние трябва да изчистим този въпрос. Както в КЕВР, така и на други места и вие ги знаете кои са тези места, тази проверка ще продължи, докато си изясним нещата как са в действителност", каза още силовият министър. Той не се ангажира със срока на проверката.

"Все пак е много важен въпросът. Касае всеки отделен български гражданин. Освен това въпросът е чисто политически. Някой ни е заложил бомба преди известно време, за да дойде сега есента и да започнат да се колебаят цените главно нагоре и да се каже: "Вижте колко е лошо служебното правителство. Не изключвам дори такава хипотеза", посочи Рашков.

Вътрешният министър коментира и изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, според което Рашков е нарушавал човешки права и унижавал членове на ДПС: "Това са политически спекулации. Получих запитване, в което се загатваше нещо подобно, че съм упражнявал репресия. Помолих да ми дадат конкретни данни. До настоящия момент такива не са подадени. На голи твърдения не вярвам. Ако има такъв случай, ще направим проверка и ако има виновен, ще вземе съответните мерки. Ако смятате, че предупреждения, които отправят органи на МВР, са по незаконно основание... Член 65 от Закона за МВР позволява служителите да подготвят предупредителни протоколи спрямо на граждани, за които са постъпили данни, че подготвят закупуването на гласове. Това е законова процедура."

"Не можем да стоим безучастно в предизборна обстановка, в която отвсякъде тече информация, че определени лица, свързани с политически партии, се подготвят да купуват гласове, разнасят куфари от област в област и плащат на бедните слоеве както с пари, така и с продукти", изтъкна Бойко Рашков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във