Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пътуването с влак между Стара Загора и Бургас вече ще е за час и половина

От днес пътуването с влак между Стара Загора и Бургас ще се осъществява за час и половина. Това обяви министърът на транспорта Христо Алексиев по време на церемония за откриване на последните два рехабилитирани железопътни участъка между Пловдив и Бургас, съобщиха от ресорното министерство.

"С това на практика завършва целият проект за рехабилитация на жп линията между Пловдив и Бургас. Министърът заяви, че в този програмен период на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ ще бъде модернизиран още участъкът между Скутаре и Михайлово и ще бъдат изградени системи за сигнализация и телекомуникации по цялото направление между Пловдив и Бургас. "По този начин ще гарантираме по-голяма сигурност и безопасност на железопътния транспорт. До пет години цялото направление от сръбска граница през Пловдив до Бургас да бъде напълно модернизирано, оперативно съвместимо и отговарящо на европейските стандарти“, посочи министър Христо Алексиев.

По-рано днес, пред журналисти в гр. Стара Загора, министър Алексиев коментира, че в този програмен период на програмата са предвидени 7 млн. лева за модернизация на жп гарата в града. Очаква се обновяването на приемното здание да бъде стартирано през 2019 г. По думите му, в този проект са включени още жп гарите Чирпан и Нова Загора. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във