Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пътностроителният бранш излиза на протест в София

Сградата на МРРБ

Заради незаплатени средства за извършените ремонти по пътната инфраструктура пред регионалното министерство ще се състои трети национален протест, организиран от Управителния съвет на Българска браншова камара „Пътища“.  А сумата, която те искат държавата да им плати вече е 800 млн. лева - с 200 млн.  лева повече в сравнение с първия протест преди месец.

"Управителният съвет на Българска браншова камара „Пътища“ вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, НАПЪЛНО ЗАКОННИ договори за Текущ ремонт и поддръжка на Републиканска пътна мрежа. Изразихме позицията си по време на два Национални протеста, проведохме срещи с Президента на Република България Румен Радев, както и с министър-председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма. УС на ББКП поиска през изминалата седмица нова среща с министър-председателя, но до такава така и не се стигна. През всичкото това време принципалът по договорите ни с Агенция „Пътна инфраструктура“, в лицето на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова нехаеше и демонстративно пренебрегна желанието ни за диалог”, посочват от ББКП. "В резултат на това Управителният съвет на Българска браншова камара „Пътища” реши да концентрира усилията си, както и да не създава неудобство на гражданите на страната”, допълват пътните строители.

В 10.30 ч. регионалният министър Виолета Комитова кани на разговор собствениците на фирми, участващи в протеста, за да се обсъди създалото се напрежение. "Досега, в продължение на няколко месеца, ръководството на МРРБ и лично министър Виолета Комитова се срещаха и разговаряха с директори, управители, профсъюзи, представители на браншовата камара и работници от строителни фирми", изтъкват от министерството. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във