Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Путин заяви, че Байдън е много по-приятен на живо

Държавните глави на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин проведоха първа среща помежду си в Женева.

Образът на американския президент Джо Байдън, който се създава от руските и американските медии, няма нищо общо с реалността, коментира руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Байдън е професионалист и трябва да работите с него много внимателно, за да не пропуснете нищо. Образът, който рисуват, може дори да обезкуражи малко. Но тук няма нищо обезкуражаващо: Байдън е професионалист", заяви Путин и добави, че американецът действа много умело в общуването на живо. 

Путин изрази надежда, че на американския лидер ще бъде "позволено да работи спокойно". Той подчерта, че атмосферата на руско-американската среща на върха в Женева е била доброжелателна, той и Байдън са успели да разберат позициите си по ключови въпроси.

Държавните глави на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин проведоха първа среща помежду си в Женева. Тя дойде в момент на сериозно влошаване на отношенията между двете страни.

Основните теми на срещата, на която присъстваха още държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, външният министър на Русия Сергей Лавров и екипи от дипломати от двете страни, бяха контролът над оръжията, противодействието на киберпрестъпленията, шпионажът, промените в климата, опозиционерът Алексей Навални и COVID-19.

Facebook logo
Бъдете с нас и във