Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пуснаха предсрочно ремонтирания след пожар мост на "Струма"

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви приключването на ремонтните дейности мостово съоръжение над река Джерман при 62-ри км на АМ „Струма“. Пътната агенция уточнява, че ремонтно-възстановителните дейности завършват близо месец по-рано от предвиденото, с което се осигурява нормалното преминаване в засегнатия участък край Дупница преди откриването на ски сезона в Банско и предстоящите коледни празници.

Пожарът бе предизвикан от леснозапалими материали, складирани неправомерно в сервитута на съоръжението.

Строително-монтажните работи са изпълнени от „ГБС– Инфраструктурно строителство“АД. Стойността на инвестираните средства е близо 1,8 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор е изпълнен от „Пътинвест инженеринг“ АД. Стойността на техния договор е 60 000 лв. с ДДС.

Веднага след пожара Агенция „Пътна инфраструктура“ внесе сигнал в Районната прокуратура – Дупница срещу собственика на предприятието „Феникс Дупница“ ООД, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара. Сега, след завършване на аварийно-възстановителните дейности, агенцията ще предяви иск към него за възстановяване на сумите, вложени в ремонта на съоръжението.

Още през септември РИОСВ - Перник съобщи, че ще започне най-тежката процедура по отнемане на разрешителното на фирмата "Феникс - Дупница".  Става дума за лиценза на фирмата, който й позволява да третира на отпадъци като черни и цветни метали, излезли от употреба моторни превозни средства, негодни за употреба батерии, акумулатори излезли от употреба, електрическо оборудване.

Засега обаче ековластите не са съобщили дали процедурата е в ход и колко време ще се проточи. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във