Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пускат предсрочно 6,5 километра от магистрала "Струма"

Откриват предсрочно 6,5 километра от автомагистрала магистрала „Струма". Новоизграденият участък се намира между Благоевград и отсечката преди бъдещия тунел "Железница".

Предсрочното пускане на пътния участък цели да облекчи трафикът преди почивните дни около 24 май и летния сезон. Строителните дейности са в заключителен етап, поставени са вече мантинели, указателни табели, на места е нанесена и пътната маркировка. Чрез новата отсечка ще се избегне влизането на автомобилите в Благоевград и ще се облекчи движението в града.

През седмицата регионалният министър Петя Аврамова  каза, че все още няма избран строител за най-тежкия участък от магистралата - Кресненското дефиле.

"До края на годината трябва  да имаме избран строител, да се проектира и да започне строителството. До 2023 г. трябва да приключим с магистралата, за да не изгубим европейско финансиране”, обясни министърът.", категорична е Аврамова.

Относно пътя Видин-Ботевград, тя уточни, че в момента се избират изпълнители и че очаква в близките две седмици да бъдат отворени и ценовите оферти, подадени за двата ЛОТ-а на участъка от Мездра до Ботевград. До края на годината трябва да започнат и строителните дейности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във