Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пускат яхта-хотел за 67 млн. долара

До края на месец август в Лондон ще отвори врати луксозен хотел на 102-метрова яхта , съобщи Си Ен Ен. Водното съоръжение до скоро бе част от атракциите на луксозен спа комплекс във Финландия.

Ексцентричната яхта е собственост на компанията "Сънборн"и в момента е закотвена на Роял Виктория Докс в източен Лондон. Плаващият хотел има връзка с брега чрез два моста. Освен това е включен в градската електрическа мрежа и в канализацията. Инвестицията се отчита като "находчива", тъй като недвижимите имоти в града са много скъпи. В същото време пък в добрите локации вече няма място за строеж на нови сгради. Така закотвянето на хотел в Темза се счита за находчива стъпка.

Хотелът на вода пристигна в британската столица на буксир , защото й липсва основният задвиждащ компонент - двигател. Собствениците си го спестяват, тъй като той би добавил още 44 млн. долара към стойността на съоръжението, която възлиза на 67 млн. долара.

Най-луксозните апартаменти във водния хотел побират по 20 души и разполагат със собствени сауни и тераси. Освен това обаче на разположение са и 136 стаи на цени между 300 и 1600 долара за една нощ.

Яхтата -хотел в Лондон не е прецедент за компанията собственик, защото по-рано тази година подобен вече отвори врати в Гибралтар край южния бряг на Испания. Неговата стойност обаче е далеч по-голяма от лондонската находка - 200 млн. долара. Предприемчивият дух на "Сънборн " не спира до тук - компанията планира да пусне още пет такива кораба в Барселона.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във