Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Първо гласуване ще има на промените в Закона за данък върху добавената стойност

Пленарно заседание ще има от 9 часа в Народното събрание.

Парламентът ще обсъди на първо гласуване няколко законопроекти за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност. Вносители са Искрен Веселинов и група народни представители (на 4 май); Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Йордан Цонев (на 13 май); Боряна Георгиева и Полина Цанкова (на 15 май); Красимир Ципов и група народни представители ( на 15 май); Валери Симеонов и група народни представители (на 15 май); Корнелия Нинова и група народни представители (на 18 май). Това първа точка в петък.

Вчера Бюджетната комисия в парламента одобри на първо четене данък добавена стойност за ресторантьорските услуги и книжните изделия да се намали от 20 на 9 процента.

Предвиден е и парламентарен контрол с питания на народните представители. На въпроси на депутати ще отговарят Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика, Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи, както и Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Кирил Ананиев, министър на здравеопазването и Емил Димитров, министър на околната среда и водите.

Няколко министри са поискали отлагане на отговори със седем дни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във