Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Първи проблеми на "Граф Игнатиев" след ремонта - надигната настилка, счупени плочки

Снимки: Спаси София

Част от настилката около трамвайните релси при новоремонтирания пл. Славейков и при кръстовището с ул. Иван Шишман се надигна, а плочките се счупиха. Направен е и крайно нескопосан авариен ремонт, целящ да замаже поредният провал по улицата, обяви обществената организация "Спаси София", като изтъква, че са сигнализирали за тези дефекти на церемонията по откриването. Тогава те получили отговор, че  понеже е безопасно, криви плочки няма да се пренареждат.

"Няма достатъчно силни епитети в българския език, които да опишат случващото се и случилите го. Колкото и да се опитват, армията заслепени партийни поддръжници, кой знае как избрани за общински съветници и ПР-ките, които работят за кмета, няма как да скрият този очевиден за всички софиянци срам. Йорданка Фандъкова най-малкото, което вие и назначената от вас общинска върхушка, дължите на хората е оставка. А ако бяхме случила се държава, компетентните органи отдавна щяха да са се заели да доказват безотговорното пилеене на обществени средства, а виновните да търпят последствия, подробно описани в Наказателния кодекс. Сигурни сме, че един ден и това ще се случи. Дотогава, не ни интересува пред коя медия ще се опитате да изперете имиджа си - щом обектите се разпадат една седмица след откриването, нещата са ясни!", завършва публикацията на неправителствената организация.

В последните дни на месец май Столичната община прие дейностите за завършени. При последната инспекция градската управа бе констатирала незадоволително качество в отделни участъци. За проблемите по проекта, изпълнението и надзора са наложени общо 290 000 лева глоби. В това число влиза и санкция от 109 000 лева за строителя "Джи Пи Груп" за некачествена работа на места. Целият ремонт - строителство, проект, строителен надзор, струва около 25 млн. лева с ДДС. Обновяването обаче включва и вече приключила фаза - подмяната на релсите по "Граф Игнатиев", както и незапочнала такава - ремонтът на улиците "Цар Шишман" и "6 септември". Само за новия вид на ул. "Граф Игнатиев", ул. "Солунска" и прилежащите площади сметката е около 9 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във