Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Първата в Европа фабрика за ядливи чаши откриха в Пловдив

Първата фабрика в Европа за биоразградими ядливи чаши беше открита в Пловдив днес.

Когато предприемачеството и иновациите се срещнат с професионализма се получават резултати. В България кръговата икономика се развива бързо, въпреки трудната пандемична обстановка. Това заяви министърът на икономиката Даниела Везиева при откриването на  първата иновативна фабриката

По думите й министерството на икономиката е фокусирано върху подпомагане на малките и средни предприятия с експортен потенциал и развитието на иновациите, като основен фактор за устойчив растеж и повишаване добавената стойност в икономиката.

"Ще се радвам за новите мерки, които предстои да разкрием, да кандидатстват фирми като тази", отбеляза тя.

"В предприятието вече работят 30 души на 3 машини", посочи изпълнителният директор Мирослав Запрянов. Те правят по 2,5 милиона ядливи чаши на месец. Амбициите на компанията са за закупуване на още 3 машини, с помощта на които оборотът да нарасне до 10 милиона бройки месечно.

Фабриката на Cupffee  се намира в индустриална зона "Тракия" в Пловдив. Чашите се предлагат в над 30 държави от целия свят. Основната цел е да се редуцира голямото количество отпадъци от пластмасови чашки, които се разграждат.

Производствената сграда е с площ 3600 кв. м. и разполага с първата в света автоматична  производствена линия за биоразградими чаши.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на район "Тракия" Костадин Димитров, чуждестранни гости и инвеститори, бизнес партньори на компанията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във