Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Първа копка на разширението на JYSK в Индустриален парк София-Божурище

С новата си зона датската компания увеличава капацитета си с близо 30%, а площта си - с 14 170 м2. Очаква се строителните дейности да приключат до края на тази година.

Днес бе направена първа копка на разширяването на Дистрибуционен Център Божурище JYSK България (JYSK ДЦБ) в Индустриален парк София-Божурище. С новата си зона датската компания увеличава капацитета си с близо 30%, а площта си - с 14 170 м2.  Очаква се строителните дейности да приключат до края на тази  година.

"Радваме се, че от стъпването си в Индустриален парк София - Божурище през 2017 г., когато беше реализирана първата копка, до днес, JYSK не спира да се развива като компания. Свидетели сме на поредното ново начало в JYSK Дистрибуционен Център Божурище, което само доказва факта, че инвестициите в Индустриален парк София - Божурище продължават, с което се развива не само паркът, но и целия район. Щастливи сме, че именно JYSK беше сред първите компании, които посрещнахме тук“, отбеляза Антоанета Барес - изпълнителен директор на „Национална компания Индустриални зони“ ЕАД, която е оператор на индустриалната зона. „Важно е да отбележа, че проектът на ЮСК беше реализиран на територия от 300 дка и той беше първият в така наречената втора част на индустриалния ни парк. Благодарение именно на него успяхме да дадем началото на много нови проекти в тази част на зоната, което способства за привличане на още 18 нови инвеститори“, допълни Антоанета Барес.

"Щастливи сме, че днес посрещаме на място всички наши гости и можем да покажем на живо колко успешно върви изграждането на новата логистична зона на Дистрибуционен център Божурище. Ще положим всички усилия да завършим проекта до края на годината и по план. Предстои откриването и на нови работни места, които ще обявим през есента“, споделя Венцислав Чавдаров, логистичен директор Балкани, JYSK ДЦБ.

Сред гостите на официалната церемония бяха Йес Брогорд Нилсен, посланик на Кралство Дания у нас,  управителят на "МИКС Констръкшън" Пламен Христов и други.

Експерти на компанията споделиха и дългосрочните си планове за изграждане на нов трети високостелажен автоматизиран склад. Той ще увеличи настоящия капацитет на JYSK ДЦБ с 50% или общо с още 60 000 палетоместа. Проектът е във фаза на планиране.

Индустриален парк София-Божурище 

е приоритетен проект на Национална компания „Индустриални зони“, в който вече са привлечени 36 инвеститори от страната и чужбина в редица сектори, включително автомобилна промишленост, високи технологии, складова и логистична дейност.

Инвестиционните проекти в индустриалния парк надхвърлят стойност от 543.2 милиона лева.

Най-големият инвеститор в парка е именно датската компания JYSK. На площ от 300 000 кв. м, JYSK изгражда дистрибуционен център за Югоизточна Европа. Той е един от  най-големите центрове от такъв тип в България. Размерът на инвестицията възлиза на 200 млн. лева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във