Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Първа инвестиционна банка ще подпомага млади предприемачи

За трета поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) организира конкурса "Най-добра българска фирма на годината". Основната цел на организаторите е да фокусират общественото внимание върху добрите примери в бизнеса, за да станат модел за подражание.

Тази година организаторите въвеждат две нови категории в конкурса - "Въвеждане на иновация" и "Проектно финансиране за бизнес таланти".

"Всеки проект ще бъде обстойно разгледан и оценен. Ще съдействаме не само финансово, но и с целия експертен ресурс, с който разполага Първа инвестиционна банка, за да помогнем на участниците да развият идеите си. Убеден съм, че това е една добра инициатива от наша страна, с която ще стимулираме повече млади хора да останат и да се развиват в България.", заяви изпълнителния директор на банката Васил Христов по време на пресконференция по повод конкурса. Христов представи подробно новата категория "Проектно финансиране за бизнес таланти", като подчерта, че с нея С нея организаторите искат да подпомогнат развитието на млади предприемачи с интересни иновативни идеи и бизнес модели. Категорията ще бъде официално включена в следващото издание на конкурса "Най-добра българска фирма на годината", но желаещите да се включат в нея ще могат да представят своите проекти от следващата седмица. З

аявленията за кандидатстване ще бъдат публикувани на интернет страницата на конкурса www.naidobrafirma.bg.

Един от членовете на журито, което ще оценява фирмите, Лъчезар Богданов изтъкна ролята на иновациите в съвременния бизнес и положителния ефект, който те имат за повишаване на конкурентоспособността на икономиката на страната.

Новите категории ще бъдат оценявани от допълнително жури, което ще е съставено от успешни предприемачи. Това са г-н Пламен Ташков, собственик на фирма Марс Армор, г-н Цветан Цеков, земеделски производител и собственик на фирма "Яблена Натура" и г-н Венцислав Пенков, собственик на фирма "Национал 7".

"В първото издание на конкурса се включиха над 70 български фирми. Миналата година те бяха 120, а днес към средата на конкурса този брой участници вече е надминат", подчерта финансистът Емил Хърсев, които е член на журито за поредна година.

Крайният срок за участие в конкурса е до 12:00 часа на 31-ви октомври 2014 г.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във