Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Провеждат инвестиционен форум по Плана за възстановяване

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открият в София събитието "Големите пари за малкия бизнес: Възможности за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост". Информационната среща ще се проведе в хотел "Балкан" в столицата от 12:00 часа. Събитието се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерство на иновациите и растежа. В него ще се включат главният директор на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" Илияна Илиева, изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков.

Пред микро-, малките и средните предприятия ще бъде представена първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – "Технологична модернизация". В момента тя е отворена за кандидатстване до 21 септември и е с бюджет 260 млн. лв. Спрямо големината микро-, малките и средните предприятия в страната могат да получат между 180 000 и 700 000 лв. за ново оборудване, техническа модернизация, софтуер и др.

Екипът на министър Пулев ще представи и детайли около програмите, които ще стартират до края на годината по Плана за възстановяване и по структурните фондове на Европейския съюз в общ размер на 735 млн. лв., от които по Плана са 600 млн. лв.

На 30 август вицепремиерът Пеканов и министър Пулев проведоха онлайн събитие за възможностите за малкия и средния бизнес, в което участваха над 1500 компании.

Facebook logo
Бъдете с нас и във