Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Протестът на превозвачите се отлага

Протестът на превозвачите, предвиден за вторник, се отлага. След 3-часова среща с министрите на транспорта и труда беше решено всички страни заедно да търсят решение, как да се подпомогнат превозвачите.

В актуализацията на бюджета бяха заложени допълни 40 млн. лева, но те са недостатъчни, смятат от бранша. Така решение се очаква след 2 седмици.

"Протестът, който е предвиден за утре, ще бъде отложен и ще се проведе на 13 октомври, ако дотогава ние нямаме конкретни решения и конкретно изпълнени ангажименти. Каква ще бъде мярката, какъв ще бъде дизайнът на мярката, предстои да разберем, именно затова сме отложили разговорите за тези 2 седмици", заяви Милена Милтенова, представител на Камарата на автомобилните превозвачи.

Превозвачите настояват за компенсации заради шоковия скок на горивата и за работни заплати, тъй като според тях мярката 60 на 40 не е ефективна. По същото време тирове ще затворят "Дунав мост 2" и "Капитан Андреево". Товарните превозвачи са недоволни от дългото изчакване за влизане и излизане от България.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във