Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Протестиращи скандираха "Мафия" пред КЕВР

Около 50 души се събраха на протест пред КЕВР срещу предстоящото решение на регулатора за поскъпване на парното и топлата вода. Те скандираха пред сградата на Комисията и блокираха за около час движението по столичния булевард "Дондуков", съобщи "Дарик".

Протестиращите скандираха "Мафия" под съпровода на патриотични песни. Причина за недоволството им е поскъпването на природния газ от 1 април, което ще доведе до увеличение на цената на парното, топлата вода и тока в цялата страна.

Вчера председателят на КЕВР Иван Иванов заяви, че шанс за понижение на цената на парното и топлата вода има. Това обаче ще стане ясно в следващите месеци. Той бе категоричен, че след увеличението на природния газ трябва да има и увеличение в цените на топлата вода и парното. 

„Това увеличение влиза в края на отоплителния сезон, така че ще има възможност до началото на новия отоплителен сезон да се направи корекция надолу в цената. Цената на тока ще бъде увеличена с по-малко от 1%”, каза Иванов.

Очаква се с между 18 и 38% по-високи да бъдат новите цени на парното и горещата вода. Повече топлофикации дадоха зелена светлина на по-високите цени.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във