Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Протече саниран за 3 млн. лв. блок в Бургас

Саниран блок за 3 млн. лв.в Бургас протече. Става въпрос за блок 16, Зона "А", в бургаския квартал "Меден рудник", съобщи БНТ. 

Блокът е бил саниран наскоро, но вместо това да го заздрави, се получава точно обратното.На пръв поглед сградата изглежда като нова. При по-обстоен оглед обаче се вижда, че изолацията на места не е поставена качествено и докрай, а улукът на една от стените на блока започва буквално от средата на сградата. Най-големият проблем за гражданите обаче се оказват течовете в блока.

Според жителите на блока течовете са започнали още докато сградата се е санирала. По думите им проблемите започнали, когато майсторите започнали да сменят покрива на блока. Първоначално течовете били само на няколко места. Майсторите обяснили, че проблемът ще бъде оправен, но течовете засегнали и други места от блока.

Това поставило жителите на сградата в безизходица. При дъжд домовете им се наводняват, а климатиците в блока са изгорели заради некачествено поставяне. От фирмата изпълнител от месеци не реагират на оплакванията на хората.

Жителите са категорични, че ситуацията в блока става направо бедствена, когато навън вали дъжд. При дъжд от таваните на високите етажи започва да тече вода, която впоследствие се стича и към по-долните апартаменти. Черна вода тече и от комуните на хората.

Хората съжаляват, че блокът им е бил саниран. Според тях самото саниране също е било съмнително скъпо - цените по работния проект били по-ниски от крайните цени. Според жителка на блока около 70% от цените са били завишени при ремонтните дейности.

От община Бургас съобщиха, че са изпратили 20-дневно предупреждение към фирмата изпълнител. Ако фирмата не реагира до изтичането на този срок, ще започне съдебна процедура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във