Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Промяна в ръководството на София Тех Парк

Иван Симеонов е новият изпълнителен директор на "София Тех Парк" АД. Той е член на Съвета на директорите на дружеството от октомври 2016 г. и в неговите надзорни функции до сега попадаха развитието на Лабораторния комплекс и площите за събития в научно-технологичния парк.

Досегашният изпълнителен директор Елица Караджова напуска поста по нейна молба поради лични причини. Въпреки това тя ще остане в ръководството като член на Съвета на директорите с цел осигуряване на приемственост и безпрепятствено прехвърляне на отговорностите към новия изпълнителен директор, съобщиха от дружеството.

Иван Симеонов има над 20 години управленски опит на най-високо ниво в международни компании и държавни структури. Той притежава дългогодишен опит като консултант в областта на международния бизнес, корпоративното управление, стратегическото планиране, технологичното развитие и пазарното регулиране на различни сектори на икономиката - ИКТ, финанси, туризъм и фармация. До септември 2016 г. е бил член на Съвета на директорите на "Държавната консолидационна компания" ЕАД, която притежава 12% от капитала на "София Тех Парк" АД.

Иван Симеонов е магистър по икономика със специалност "Международни икономически отношения" от УНСС. Той притежава и магистърска степен по Бизнес администрация от Американския Университет в България.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във