Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Промени в ръководството на "Булгартрансгаз"

Георги Гегов е новият изпълнителен директор на „Булгартрансгаз", показва решение на новия състав на надзорния съвет на дружеството. Той наследява поста от Кирил Темелков.

Като мотив за избора на нов изпълнителен директор се посочва ускоряването на изграждането на междусистемните газови връзки със съседните на България страни и разширяването на единственото в страната хранилище за природен газ край Чирен.

Георги Гегов е бил част от управлението на държавните газови дружества „Булгаргаз" и „Булгартрансгаз", както и изпълнителен директор на „Южен поток България".

Управителният съвет на „Булгартрансгаз" също е бил сменен, като за негов председател е избрана Таня Захариева, а за редовен член - Делян Димитров.

Решението е било взето на 17 декември, но е подадено към Търговския регистър на чак на 30 декември, понеже е било необходимо одобрението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). „Булгартрансгаз" е задължен да уведоми ДКЕВР за рокадите, тъй като е в процес на сертифициране като независим газопреносен оператор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във