Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Производителят на гуми Michelin обяви, че напуска Русия

Френският производител на  гуми Michelin смята до края на годината да прекрати дейността си в Русия и да продаде своето подразделение в страната на сегашния местен мениджмънт.

Компанията спря работа в Русия през март. В прессъобщение от Michelin се казва, че предприятието не е в състояние да продължи производството заради „проблем с доставките в условията на обща неопределеност“.

Отбелязва се още, че след продажбата руското подразделение ще бъде напълно независимо от Michelin.

В Русия за компанията работят около 1000 човека, 750 от които в завода в подмосковското село Давидово. Годишният производствен капацитет на предприятието е от 1.5 до 2 млн. гуми, които се използват най-вече за леки автомобили. Приходите на Michelin в Русия осигуряват 2% от общия обем на продажбите на производителя на гуми в света.

Финландският производител на асансьори и ескалатори "Коне" (Kone) също обяви, че е подписано споразумение, съгласно което прехвърля бизнеса си в Русия на мениджърите на своето подразделение в страната. Стойността на сделката не се съобщава. Тя трябва да бъде завършена през последното тримесечие на тази година.

"Коне" обяви, че се готви да прекрати изцяло своята дейност в Русия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във