Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Прогнозите за спад на туристите до 6% най-вероятно ще се оправдаят, призна Ангелкова

Прогнозите за спад на туристите през този сезон от 3 до 6 процента най-вероятно ще се оправдаят, заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с контролни органи и представители на бранша.

Тя уточни, че конкретните резултати ще станат известни до края на месеца.

"В момента сме на финала на разработване на конкретния правен механизъм, за да можем да реализираме тази инициатива. Предстои буквално до десетина дни да го обявим, но нека все пак работната група и основно юристите да си свършат работата, защото знаете, че нямаме право да дотираме, нито да субсидираме полети, тъй като сме държава членка на Европейския съюз и това изцяло нарушава правилата за държавна помощ, ако го направим", министър Ангелкова обясни по повод разработването на механизма за насърчаване на организирания туризъм

Министърът на туризма каза още, че освен 11 милиона за национална туристическа реклама, през следващата година се очаква да бъдат отпуснати още 15 милиона лева за реализация на посочения механизъм.

Контролните органи са отчели спад на нарушенията по време на сезона, с изключение на оплаквания, свързани със сигнали от туристи за разминавания на качеството на ол инклузива с очакванията им. По този повод предстои среща с представителите на бранша.

Facebook logo
Бъдете с нас и във