Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Професионално сдружение предлага помощ за качеството на материалите за саниране

Професионално сдружение предлага на Министерство на регионалното развитие да предостави експерти и лаборатории за изпитване качеството на материалите, ако има съмнения за нередности при саниране. 

"Една от основните цели, която стои пред мен е свързана с представителността и утвърждаването на сдружението като партньор на държавната администрация. Нашият стремеж е да оказваме подкрепа във връзка с инициативите и дейностите, които правителството е поело за следващите 10 г. във връзка с енергийната ефективност, качеството на материалите, дори по отношение на работната ръка, което се очертава като много сериозен проблем в бъдеще",  каза днес Светослав Младенов, който пое преди два месеца поста на изпълнителен директор на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ (СБВПФ).

Той изрази готовността на Сдружението да предостави на Министерството на регионалното развитие и благоустройството експерти и лаборатории за изпитване качеството на материалите, ако има съмнения за нередности при санирането.

Младенов подчерта, че сдружението адмирира идеята за саниране на жилищните блокове у нас, но настоява да бъде гарант за качественото изпълнение на работата, тъй като всички негови членове са в известна степен и потенциални изпълнители на проекти по програмата.

От СБВПФ настояват и за създаване на регламент, в който да бъде включен регистър на фирмите в бранша. По последни данни те са около 3000 – представители на малкия, среден и голям бизнес.

„Само така сивият сектор ще може да бъде осветлен, а качеството на услугите гарантирано“, беше категоричен Младенов и като пример посочи задължението на членовете на СБВПФ да предоставят при приемането си финансова информация за извършените социални плащания, което на практика означава липса на задлъжнялост към наетите лица и държавата по отношение на заплати и осигуровки.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във