Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Проектозаконът за отмяна на извънредното положение ще бъде готов утре

Проектозаконът за отмяна на извънредното положение ще бъде готов утре, обяви след съвместно заседание на правителството и Националния оперативен щаб премиерът Бойко Борисов. "Който да ни послужи да отменим извънредното положение. Той да има действието в един или два други закона. Да го наречем "санитарно" извънредно положение, защото трябва да останат мерките 60:40, социалните мерки, банковите мерки, противоепидемичните мерки. Куп неща, които знаем, че след 13-и май ще останат, няма как да не останат", обясни той.

На брифинга министър-председателят отговори на появилите се коментари, че е закрил Националния оперативен щаб, след като вчера стана ясно, че щабът прекратява редовните брифинги, водени от проф. Венцислав Мутафчиийски. "Как може опозиционен лидер да излезе и да каже, че съм закрил щаба. Това е лъжа!", заяви Борисов. По думите му Националният оперативен щаб продължава да работи всеки ден заедно с правителството.

"Бил затворен щаба? Той вчера работи цял ден, днес работи цял ден. След малко ще кажа какви мерки сме обсъдили там, където щабът има разнобой и разногласие или не сме абсолютно убедени, не ги приехме. Как може да излезе опозиционен лидер да каже, че съм закрил щаба. Това е лъжа. Поредната лъжа. Лъжа, която не знам какво цели. Лъжа", натърти възмутено Борисов.

Припомняме, че по-рано днес премиерът Бойко Борисов, който изненадващо се появи на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб, заяви, че генералът  не е "убит", а щабът продължава своята дейност. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във