Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Проекти съчетават "безконфликтно съжителство" на високо и ниско строителство

Все по-актуални за съвременните градове стават и фитнес уредите за упражнения на открито или в офиса. В рамките на изложението за иновационни дигитални технологии в рамките на Световния градски форум, който се провежда в столицата Абу Даби, са демонстрирани уреди за тренировки в условията на 3D виртуална реалност. Така спортуващият се пренася на горска пътека, а каращият колело - на велоалея сред природата. По този начин се стимулира активното спортуване, особено в градски райони, в които няма условия за спорт на открито. Това съобщават от пресцентъра на министерството на регионалното развитие и благоустройството в информация за участието на заместник-министър Деница Николова в това изложение.

Сред множеството щандове има и такъв със специализирана техника за преместване на големи дървета. Технологията позволява стари и големи растения да се преместват при реализация на ремонтни и строителни дейности. По този начин няма да се стига до конфликти с обществото, когато се налага отсичане на дърво или неговото окастряне, а и ще се пази старата зелена система на градовете.

По време на изложението са презентирани и големи проекти, свързани с развитието на модерна градска среда чрез изграждане на нови квартали в Москва, Мароко, Обединените арабски емирства и други места. Проектите съчетават "безконфликтно съжителство" на високо и ниско строителство, повече зелени площи и вписване на природните дадености към средата чрез отваряне на кварталите към съществуващи водни обекти, природни образувания и други.

Заместник-министър Деница Николова е поставила символично България и столицата София на световната карта, разположена на изложението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във