Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Проект за 100 млн. лв. за здравен парк очаква Индустриална зона „Загоре“

„Търговска Лига – Глобален Аптечен Център“ АД подготвя проект за вложение от 100 млн. лева в Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще представи на общинските съветници в края на септември инвестиционното намерение на компанията.  

Местният парламент трябва да вземе решение за реализиране на проект „Високотехнологичен здравен парк „Сърце и мозък“, съобщиха от общината в Града под липите. Инвестицията в областта на здравеопазването и здравните грижи е изцяло подчинена на Националната здравна стратегия и Националната здравна политика. Срокът за изпълнение и въвеждане в експлоатация на обекта се предвижда да стане до 72 месеца, като той ще се изпълни на двата етапа.

„Работихме усилено месеци наред, за да привлечем най-голямата инвестиция в Индустриална зона „Загоре“ до този момент. Тя е изключително важна, не само заради размера си, но и защото има важно социално значение за региона ни“, категорични са от индустриалната зона. Над 900 работни места за специалисти в различни области ще бъдат осигурени при откриването на здравния парк. „Ще се създаде и конкурентна среда, която предполага по-добро качество на здравните услуги, а именно това е важно за хората. Проектът включва изцяло нови високотехнологични решения, адаптирани спрямо последните тенденции и опит в модерната медицина“, отбелязват от Индустриална зона „Загоре“.  

Локацията, избрана от компанията за изграждане на високотехнологичен здравен парк, е една от най-атрактивните в страната, предвид

Стратегическото местоположение на Стара Загора, както и наличието на квалифицирана работна ръка, подходяща инфраструктура и възможности за развитие правят града отлична локация за изграждане на такъв високотехнологичен здравен парк.  

От Индустриална зона „Загоре“ отчитат значителен ръст на инвестиционния интерес през първата половина на тази година. Предстои работа по втория етап на развитие на зоната, който ще включва разширяването ѝ с присъединяване на по-големи терени.

Към момента площите в Индустриална зона „Загоре“ са реализирани на 90 процента. Инфраструктурата е напълно изградена, извършиха се няколко промени по желание на конкретни инвеститори. Зоната е съвместен проект на община Стара Загора с дял 50% и "Национална компания индустриални зони" ЕАД с дял 50 на сто. На територията на зоната свои инвестиционни проекти изпълняват вече осем компании. Две от тях са на финала на своето строителство, а останалите са в етап на проектиране.

Facebook logo
Бъдете с нас и във