Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Продължават проблемите в авиационния сектор в Кралство Нидерландия

Продължаващият недостиг на персонал на определени летища в Кралство Нидерландия предизвиква и в бъдеще се очаква да доведе до отмяната на редица полети от и до страната. Част от засегнатите летища вече ограничиха дневния брой на излитащите пътници, съобщиха от Министерството на външните работи. Въпреки предприетите мерки все още има случаи, при които се стига до отмяна на полети с кратко предизвестие.

С оглед на продължаващите затруднения в авиационния сектор в Нидерландия, породени от недостатъчния брой наземен персонал, който да може да обработи изключително интензивния пътникопоток, от МВнР препоръчват на българските граждани, които възнамеряват да пътуват от или до Кралство Нидерландия в следващите месеци, както и на тези, които извършват транзит/трансфер през летище на територията на страната, да проявяват повишено внимание и да се информират редовно за възможното закъснение или отмяна на техните полети. За целта нашите сънародници биха могли да следят уебсайтовете на двете основни летища, от които се осъществяват полети от и до България:

Летището на Амстердам „Схипхол“ – https://www.schiphol.nl/en/ 
Летище Айндховен - https://www.eindhovenairport.nl/en
Летище „Схипхол“ има и специално разработено приложение, чрез което гражданите биха могли да проследяват в реално време измененията в полетните разписания - https://www.schiphol.nl/en/download-the-schiphol-app .

При необходимост от съдействие българските граждани в Кралство Нидерландия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в град Хага на следния номер: +31 70 350 30 51, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +31686213612. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected] .

Facebook logo
Бъдете с нас и във