Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Продължава ваксинирането на служители на фирми на място

Продължава инициативата за поставяне на ваксини срещу COVID-19 на желаещите служители на фирми и предприятия на място. Днес се поставят ваксини на заявилите желание около 40 души на територията на компания в столицата. Това каза заместник-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов, който провери работата на изнесения кабинет в една от компаниите, чийто служители в София ще бъдат ваксинирани.

Инициативата за разкриване на "зелени коридори" през уикендите и на място в предприятия и компании на кмета на София Йорданка Фандъкова.

"Организираме екип от общинските болници и ДКЦ-та, които посещават заявилите интерес фирми. Поставят се ваксини от всички одобрени в ЕС", посочи също Барбалов.

На сайта на Контактния център на Столична община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място. Ваксинацията се реализира заедно със Столичната РЗИ, с екипи на общинските здравни заведения и дирекция "Аварийна помощ и превенция".

През седмицата желаещите да се имунизират срещу COVID-19 имат възможност да си запазят час в общинските ДКЦ-та, а през събота и неделя в изнесените пунктове в молове - The Mall, "България Мол", Мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг Мол", които работят от 13:00 до 18:00 ч., а също и в Културния дом в кв. "Дружба" от 9.00 до 16.00 часа.

Общо досега над 24 хил. ваксини са поставени в "зелените коридори" на общината и в Диагностично-консултативните центрове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във