Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Продава се ски пистата в ловешката Рибарица

главна писта
S 250 a752f8be c592 403c 8ab1 bb09d62f179d
S 250 51680d15 1504 47f0 8137 29ade354c7c9
S 250 f024ad44 ea14 4679 bab8 5a1c1df8bbb3

Рибарица е един малък, но динамично развиващ се планински курорт. С надморска височина от 701 метра, това е едно райско кътче, подходящо и за зимна и за лятна почивка. Пистата над Рибарица, е с площ 16 372 кв. метра и може да се използва и когато има сняг, и през лятото. Тя е разделена на бърз и бавен участък. Има изградени съоражения и ски влек, които при добро менажиране следва да бъдат модернизирани, тъй като с времето са амортизирани.
Пистата е първото и единствено засега такова съоръжение у нас. Грас ските или ски на трева могат да карат на пистата, която е изградена в местността "Беркина могила". Тя е с дължина от около един километър и е подходяща за използване и от опитни и от начинаещи скиори. 
До пистата има чайна, която може да даде уют на до 80 човека и от нея се открива изумителна гледки към цялата околност около Рибарица.
Ски съоръжението е собственост на Фондация "Център за култура и спорт" със седалище в София. Членовете на Управителния съвет на фондацията е взел решение за продажба на имота, тъй като не е по възможностите и целите им към настоящия момент да го стопанисват. Освен това председателят на фондацията Цветан Петров смята, че тази даденост на природата около имота следва да бъде използвана рационално и да бъде уползотворена в цялост, тъй като имотът предлага много възможности. Това е причината той да се изнася за продажба .
Имотът е с предназначение за "Ски писта". Сега се води като земеделска земя, но предстои да се включи в регулация. Върху терена може да се строи хотел, винарна или други обекти, с които да се изгради един затворен комплекс. 

Цената, която се търси е 2 000 000 лева, а за повече подробности, заинтересованите лица могат да търсят Цветан Петров, който е председател на Фондация "Център за култура и спорт", телефон 0988948050, E-mail:[email protected]
Рибарица е курорт още от времето, когато Боровец се е наричал Чамкория. Още тогава ловешки, троянските и тетевенските първенци откриват красотите на тази част от Стара планина. Едно от най-дългите села у нас (13 км) е разположено по двата бряга на река Бели Вит.

Рибарица има планинско-континентален климат. Максималната лятна температура не надминава 25 глрадуса, а зимният мининум е от 0 до -10 градуса. През най-горещите месеци дните са прохладни и свежи. 
Възможностите за настаняване в Рибарица са много, а освен това можете да се възползвате от тях целогодишно. Курортът разполага с множество малки семейни хотели, вили и къщи за гости, накацали по склоновете на планината, както и множество ресторанти.
Околностите на Рибарица откриват безкрайни възможности за екскурзии из прохладата на Тетевенския Балкан - екопътеки, хижи, исторически места. Селцето е насред национален парк "Централен Балкан", а от него тръгват туристически маршрути към резерватите Царичина, Боатин и Козя пътека. В тях ще откриете изключително разнообразие от растителни и животински видове. 
Както по света, така и у нас, това е още една чудесна алтернатива на зимните спортове - и осигурява прохладна среща на приятели и семейства с деца през горещите летни месеци. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във