Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Продажбите на "М+С Хидравлик" нарастват с 27.40% през юни

Производителят на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични двигатели „М+С Хидравлик“ АД не успя да достигне прогнозните продажби за юни тази година. От предприятието обявиха парични приходи в размер на 13.90 млн. лева и с натрупване от началото на годината от 70.78 млн. лева.

Прогнозата на „М+С Хидравлик“ АД за шестия месец предвиждаше приходите от продажби да са на стойност 14.14 млн. лева и 71.02 млн. лева за шестте месеца на тази година.

Междинната неокончателна брутна печалба на производителят на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични двигатели в Казанлък за юни е в размер на 2.77 млн. лева, а в периода между януари и юни  тя расте до 10.30 млн. лева с натрупване.

Предприятието се специализира основно в производството на хидравлично оборудване от преди половин век. Собственост на "М+С" е сръбската компания LIFAM HIDRAVLIKA D.O.O., която е специализирана в производството на хидравличи сервоуправления и клапани.

"М+С Хидравлик" АД има собствена търговска фирма в Германия - M+S HYDRAULIC POWER TRANSMISSION GmbH.

Продуктите на компанията намират широко приложение в машиностроителните фабрики и се използват в производството на: селскостопански машини (комбайни трактори); машини за горската промишленост (дърводобивни); строителни машини (багери, булдозери, валяци, челни товарачи, бетонобъркачки; товаро-разтоварни машини (кранове, мото и електрокари, самосвали); комунални транспортни машини и други. Пандемията все още държи в шах някои от тези сектори, които пострадаха от ограничителните мерки срещу коронавируса и от бавното възстановяване на потреблението на такива изделия. 

Фирмата "М+С Хидравлик" АД става изцяло частна собственост от 1997-а, а от същата година акциите й се търгуват на "Българска фондова борса" АД. 

 

Прогнозата
Мениджърите на „М+С Хидравлик“ АД обявиха и прогноза за приходите от продажби на предприятието през юли тази година. Предвижда се те да са в размер на 14.41 млн. лева за седмия месец и общо 85.19 млн. лева с натрупване от началото на годината.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във