Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Процедурата за технологична модернизация е с общ бюджет 260 млн. лева

Министерството на иновациите и растежа ще представи и онлайн първата за България процедура по Националния план за възстановяване и устойчивост – „Технологична модернизация“ с общ бюджет 260 млн. лева. Информационният ден ще се проведе на 16 август (вторник) от 10.30 часа. В него могат да се включат представители на микро-, малките и средни предприятия от цялата страна, а регистрацията вече е активна на адрес: http://mig.egov-box.bg/login.aspx?meet=236385937165

Всеки, който заяви участие, ще получи персонален линк за достъп. По време на срещата експертите на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на иновациите и растежа ще дадат подробни разяснения за начините и условията за кандидатстване, възможностите за финансиране, допустимите разходи и други.

Българските компании вече могат да кандидатстват по процедурата, а крайният срок за подаване на проектни предложения е до 21 септември 2022 г., включително. Документите по мярката се подават онлайн през Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС /ИСУН/.

Процедурата е насочена най-вече към производствените компании - на облекло, храни, напитки, лекарства, автомобили и ремаркета, компютърна техника и други. Подкрепа могат да получат още фирми, които се занимават със събиране и обезвреждане на отпадъци или с рециклиране на материали, филмови студиа, радиа, телевизии и информационни агенции, както и дружества с архитектурна, инженерна или научно-изследователска и развойна дейност.

Минималният размер на безвъзмездната помощ е 35 000 лева. Максималната сума пък е диференцирана спрямо големината и нуждите на предприятията. Ако са микро-, могат да заявят най-много 180 000 лева. За малките таванът е 350 000 лв., а за средните - 700 000 лева. Съфинансирането е до 50 процента.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във