Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ПРИСТА ОЙЛ ЩЕ ИНВЕСТИРА И ИЗВЪН СТРАНАТА

Приста ойл пусна на пазара шест вида нови моторни масла по технология и рецептури на Тексако, които се продават под марката Приста. Сред тях е и единственото продавано у нас масло, разработено специално за автомобили с газови уредби Приста Супер газ SG/CF.
През тази година русенската компания започва изграждането на морска складова база в Одеса, където до края на годината ще бъдат инвестирани над 2 млн. г. марки. Пред приключване са и преговорите за изграждането на съвместно предприятие с Тексако в Турция. Неотдавна е подписан договор и с румънския автомобилен производител Дачия/Рено за доставка на моторни и трансмисионни масла. Осигурени са също договори за доставки на масла за заводите за производство на товарни автомобили на Даймлер Бенц и Ман в Турция, както и за филиала на Тексако в Словакия.
Компанията ще инвестира и у нас. До края на годината ще вложи 5 млн. г. марки за разширяване на завода Монбат в Монтана за производството на акумулатори. Други 2 млн. г. марки са планирани за изграждане на цех за производство на греси с капацитет 2000 т годишно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във