Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ПРИНТКОМ ПОКАЗА ЛУКСА В ПОЛИГРАФИЯТА И ПЕЧАТА

Триста и трийсет фирми от 26 държави показаха най-новото в областта на полиграфията и печатните комуникации на провелата се през тази седмица в Пловдив Седма специализирана изложба ПринтКом. В продължение на пет дни 97 български производители и дистрибутори и 233 компании от чужбина демонстрираха високо качество и нови технологии в браншовете Полиграфични материали, Хартии и картони, Печатарски машини, Настолни издателски системи и др. За сравнение, през 2002-ра в изложението участваха 275 фирми, през 2003-а - 290, а миналата година - 327.
В Пловдив Издателско-полиграфическият комплекс Родина представи най-новата си придобивка - техника за сканиране и експонация CtP Lusher Xpose 130 и цифрова система за цветни проби, с които ще бъде оборудвано студиото за предпечат. Че създаденият преди 17 години комплекс сега се развива като универсална полиграфическа база за печат на широк кръг медийни продукти, показват и другите свръхмодерни технологии, въведени в него. Отскоро там работи ролна машина Komori System 40 II, която дава възможност за висококачествено производство на списания с по-ниски и средни тиражи.
В областта на листовия печат ИПК Родина има четири половинформатни машини и една четвъртинка формат с различни възможности. Според специалисти, най-добрата от тях е Heidelberg Speedmaster 74-5-P+L, която е с възможност за печат на петцветна продукция, лакиране и инфрачервено сушене на отпечатъците. Вестниците пък се печатат с ролна офсетова машина Colorman 35 с 10 високоскоростни печатни агрегата.
Интересни решения представи на ПринтКом и БилбордАД-София - широкоформатен дигитален печат, както и печат на билбордове, мегаборди, калкани, транспаранти, рекламни пана и др. Глобал Химик - Казанлък показа технология за надпечатен лак на водна основа. Няколко фирми пък предлагат т. нар. мейлинг услуга - изработка на пликове, персонализирани писма, с печат на логото, адреса и рекламното послание на компанията, както и доставка до пощенската кутия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във