Банкеръ Daily

Бившият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции Десислава Трифонова:

Приемам уволнението ми като реваншизъм

"Приемам уволнението си като реваншизъм спрямо мен и спрямо правителството, което ме е назначило. Аз не съм член на никоя партия." Това каза Десислава Трифонова, която бе освободена от поста изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

Бившият зам.-министър Стамен Янев се връща като ръководител агенцията. Досегашното ръководство видя в случилото се политически мотиви. Трифонова обясни, че не може да разбере защо е освободена. "Уволнението се случва без предупреждение. В мотивите пише - прекратяване на договора без предизвестие от органа по назначение. Министър Кирил Петков не ме извика и не каза за проблема. Той влезе и каза да се махам", оплака се освободената от поста.

Трифонова твърди, че има голям опит в управлението на големи потоци от финанси. Тя е назначена на поста от бившия министър на икономиката Лъчезар Борисов. "Имам 10-годишен опит в публичната администрация. Работила съм в различни ведомства и в Министерския съвет. Била съм началник на отдел в Държавен фонд „Земеделие“, в Министерство на финансите съм работила", обясни тя пред bTV. Нямало да търси правата си по съдебен път, но увери, че е имала големи успехи за пет месеца.

"Над милиард и 100 милиона са привлечените инвестиции. Нямаме още чуждестранни, но се водеха сериозни преговори с американски компании и една корейска", увери Десислава Трифонова и допълни, че Българската агенция за инвестиции не се занимава само с чуждестранни инвеститори: "Тя се занимава и с местни инвестиции. В тези сертифицирани проекти за инвестиции са включени и местни бизнеси и разширяване на чуждестранни компании, които решават да се разширят у нас", обясни тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във