Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Приеха промените на Валери Симеонов за сергиите по курортите

Парламентът прие днес промените в Закона за устройство на териториите, подготвени от Валери Симеонов докато беше вицепремиер и предложени от народните представители от НФСБ. Текстът бе подкрепен от 96 народни представители, 17 гласуваха „против“, 3 се въздържаха.

С Приетите промени се уреждат детайлно процедурите за поставяне и за премахване на преместваемите обекти. Предоставят се правомощия на дирекция „Национален строителен контрол“ да извършва проверки, включително да премахва незаконно поставени преместваеми обекти в националните курорти. Приетият закон е изключително важен, тъй като с него се създава ред в поставянето на преместваеми обекти и се подобрява процедурата по контрол и премахване на незаконните обекти, посочи Валери Симеонов.

На свой ред Валери Симоенов поясни, че в момента има редица общини където няма никакви изисквания и има обекти, които се правят от подръчни материали от собствениците. Всяка община пък ще има право да прецени какви точно документи да впише като изисквания в наредбите си за разлчините преместваеми обекти. По думите на Симеонов промяната се прави с превантивна цел., защото в момента без изисквания такива преместваеми обекти носят риск за самите ползватели, а и за клиентите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във