Банкеръ Daily

Управление и бизнес

При казуса с Ларгото държавният интерес е защитен, твърди Боил Банов

Държавният интерес е защитен. 3 години се водиха дела с фирмата, но за съжаление са изгубени. Моят екип е много сериозен и качествен. Работата ни през последните 2 години го доказва. Моята работа е, когато открия, че вътре в министерството има "гнили ябълки", да ги отстраня.

Това заяви министърът на културата Боил Банов за казуса с Ларгото в София. Банов отново съобщи, че няма подаде оставка, както поискаха от БСП. "Сигналът на БСП беше неоснователен. Един преднамерен натиск няма как да бъде повод за оставката ми", обясни Банов. 

Както "Банкеръ" писа, според определение на Върховния касационен съд (ВКС) делото между държавата и строителя на Ларгото е окончателно прекратено. В резултат ведомството на Боил Банов не само няма да получи неустойка от 753 хил. лв., но ще трябва да плати и над 73 хил. лв. разноски.

От определението на ВКС става ясно, че Министерство на културата не е спазило срока за обжалване по делото. Последната възможност за подаване на жалба е бил 12 март. Министерството е реагирало ден по-късно. Апелативният съд е отхвърлил жалбата. След това от ведомството са обжалвали това решение пред ВКС. Третата инстанция се съгласява с апелативния съд.

От Министерството на културата разясниха, че процесуалното представителството на министерството не се прави от министъра Боил Банов, а от юрисконсултите, които са част от дирекция "Правнонормативна дейност и обществени поръчки". Директорката на дирекцията Татяна Цветанова подала оставка заради случая. Бе образувана и дисциплинарната проверка, но резултатите от нея все още не са оповестени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във