Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Президентът назначи новия главсек на МВР

Бившият шеф на Столична дирекция на МВР Ивайло Иванов вече е главен секретар на вътрешното министерство. Това стана известно в четвъртък (20 декември), след като президентът Румен Радев е подписал указа за назначението на Иванов. Новият главен секретар на МВР беше официално представен от вътрешния министър Младен Маринов по време на празника на „Гранична полиция", която отбелязва 131 години от създаването си. Като свои приоритети в новата си работа Ивайло Иванов очерта борбата с престъпленията против личността, пътния травматизъм и тероризма.

Професионалист № 1 в МВР е роден на 25 февруари 1977 г. в Луковит. Той е завършил школата на МВР ВИПОНД през 2001 г. като бакалавър по специалността "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". През 2010 г. Иванов завършва магистърска степен в Югозападния университет "Неофит Рилски" - специалност "Право". Той е дългогодишен служител на МВР и е минал през всички длъжности. В системата на вътрешното министерство Иванов е от 1999 г., като е стартирал като полицай в "Полицейски сили за охрана" към "Охранителна полиция" - СДВР. Израства до полицейски командир в същото подразделение, след което е началник група в отдел "Специализирани полицейски сили" - СДВР. Кариерата му продължава в "Гранична полиция" като заместник-директор на Регионална дирекция "Аерогари". След това става и директор на РДГП "Драгоман". Завършил е квалификационни курсове в Академията на МВР, в Германия и Холандия, специализиран курс в Международната правоприлагаща академия ILEA през 2015 г. в Будапеща, Унгария и в Розуел, САЩ през 2017 година. На 11 май 2017 г. Иванов е назначен на длъжност директор на СДВР със заповед на тогавашния министър Валентин Радев.

Вътрешното министерство беше без главен секретар от 20 септември, когато бившият професионалист №1 в МВР Младен Маринов бе избран за министър. Функциите на главсек изпълняваше Георги Арабаджиев, който стана заместник главен секретар още в предишния управленски мандат на ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във