Банкеръ Daily

Управление и бизнес

През лятото "Хаджи Димитър" и "Сухата река" ще имат метро

Осем километра от третия лъч на метрото се очаква да бъдат пуснати през юли-август. Това съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова при проверка на метростанция "Хаджи Димитър", която се намира на бул. "Владимир Вазов" в кв."Хаджи Димитър".

"Продължават тестовете на влаковете по първия участък от 8 км на третата линия на метрото. Строителните дейности приключиха в срок в края на миналата година и от ноември започнаха тестовете. Те трябваше да продължат шест месеца по договор, но за съжаление заради извънредната ситуация екипът на "Сименс" беше изтеглен от страната през последните два месеца и темпото на тестовете върви по-бавно", уточни Фандъкова.

Компанията  "Сименс" е предложила вместо предвиденото пускане на метрото на части, да се приключат тестовете и да се пусне целият участък от осем километра от "Красно село" до "Хаджи Димитър" през юли-август. Благодарение на метрото от кварталите "Хаджи Димитър" и "Сухата река" ще се стига до центъра за от 3 до 5 минути, а до "Красно село" - за 12 минути.

Междувременно кметицата представи новия зам.-кмет по екология на Столичната община - Десислава Билева, която е експерт, без политическа принадлежност. Билева е работила дълги години в регионалното министерство, също ти в здравното, била е преподавател в НБУ, работила е като ръководител на европейски проекти с регионалното, в последните години беше член на Надзорния съвет на "Топлофикация София". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във