Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Превозвачите са готови за протест срещу "бонус-малус"

Автобусните превозвачи са готови за протест срещу системата "бонус-малус". В момента структурите в страната обсъждат как и кога ще се проведе протестната акция. Транспортният бранш е категорично против поредната поправка на системата, обявена вчера на дискусия в столицата. Българското обединение на шофьорите, Съюзът на преподавателите по авто- мото подготовка, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта, Камарата на автомобилните превозвачи и граждани на пресконференция обвиниха КФН, че на дискусията не са били чути и не са имали възможност да зададат въпросите съм към консултанта на проекта „Ърнст енд Янг“, съобщи БГНЕС

"Тази система е тотално отхвърлена в Европа и не трябва да се въвежда в България. Ако тази остане в този вид, предложен от КФН, ще излезем на протест“, категорична е Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта и представител на Националното сдружение на автобусните превозвачи.

Браншът е недоволен от идеята автобусите да бъдат обвързани с нарушенията на водачите. Това е поредният абсурд на държавата, с който се опитва да превъзпита некоректните шофьори, коментира Милтенова. Според нея поредната недомислица е шофьорите на общинските училищни автобуси да не носят отговорност, тъй като не попадат в обхвата на системата "бонус - малус".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във