Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Превозвачите отменят протеста си

Координационният съвет, занимаващ се с организацията на протеста на превозвачите, е решил днешният протест да бъде отменен. Шофьори на тирове и автобуси, които все още не знаят за решението, са връщани от организаторите. Превозвачите очакват и отговор защо вчера, въпреки наличните документи за разрешение за демонстрация от страна на Столичната община и СДВР, не бяха допуснати в центъра на София. 

"Снощи, след дълги обсъждания, щабът на протеста прецени, че в днешния ден няма да се провеждат протестни действия. Днес в движение ще решаваме как ще продължим. За нас беше от ключово значение това, което се случи снощи - че полицията дойде, започна да действа извън рамките на нормалното. Поради тази причина ние не искаме да има ескалация на напрежението. За да се предпазим от възникване на такова напрежение, преценихме, че в днешния ден няма да има протестни действия", каза пред БНР Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Във вторник на протест излязоха над 2 хиляди камиона и автобуса из страната. Исканията на бранша са за намаляване на акциза на горивата и отлагане на планираното разширяване на тол системата. В своя декларация превозвачите поискаха и оставките на министрите на транспорта и на регионалното развитие Николай Събев и Гроздан Караджов, както и на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във